Door Harm Steenwijk | 18 november 2019 | 0 Reacties

Freelancen zonder KvK. Hoe kan dat?

Als student is het mogelijk om je kennis en inzet te verzilveren zónder dat je handelt vanuit een onderneming of in dienstverband werkt. Je bent volledig eigen baas, zonder het administratieve gedoe van een onderneming.

Het IB47 formulier van de belastingdienst biedt consumenten de mogelijkheid werkzaamheden uit te voeren voor bedrijven zonder een Kamer van Koophandel inschrijving. Het netto resultaat van de uitgevoerde opdrachten geef je namelijk op bij je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

De belastingdienst controleert jouw inkomsten belasting aan de hand van de IB47 formulieren van Student Jobber. Het IB47 formulier dient dus als controle voor de belastingdienst. Klopt jouw inkomstenbelasting aangifte?

Bij je jaarlijkse inkomstenbelasting vul je naast de inkomsten van je gewone baantje ook je “netto resultaat uit overige werkzaamheden” in. “Netto” houdt in dat je de gemaakte onkosten in mindering brengt van het ontvangen bedrag. Klik hier voor meer informatie over het IB47 formulier.