Door Harm Steenwijk | 27 november 2019 | 0 Reacties

Pay-Roll of schijnzelfstandigheid?

Schijnzelfstandigen of een pay-roll constructie?
Niet bij Student Jobber. Bij Student Jobber ben je zo vrij als een vogel.

Bij Student Jobber zit je als freelancer nergens aan vast. Je hoeft geen KvK-inschrijving te hebben en je bent niet in dienst van Student Jobber. Je werkt volledig voor je zelf.

Bij de meeste freelance platformen ben je verplicht om een KvK-inschrijving te hebben en dus te handelen vanuit een onderneming met alle administratieve verplichtingen er gratis bij.

Als je geen KvK-inschrijving hebt is het mogelijk om te freelancen vanuit een pay-roll constructie. Dat kan heel aantrekkelijk zijn omdat je pensioen kan opbouwen, verzekerd bent en zekerheid hebt.

Bij een pay-roll constructie ben je in dienst van een bedrijf die freelance opdrachten voor jou verzameld. Je krijgt als freelancer dan salaris uitbetaald conform een 0-uren contract.
Het nadeel van pay-roll constructies is dat je voor de belastingdienst in dienst treed bij een platform. Je bent dus officieel in dienst bij een bedrijf, en je werkt niet echt voor jezelf.

Voor het gebruikt van online platformen is het gebruikelijk dat daar commissies voor afgedragen worden onder de noemer van bemiddelingskosten. Bij pay-roll constructies worden er commissies gerekend van 5-15% zonder transparantie. De freelancer kan deze commissie percentages niet controleren. Waarschijnlijk valt deze commissie nog hoger uit.

Bij Student Jobber ben je een freelancer zonder KvK-inschrijving én geen pay-roll werknemer.
Het uitbetaalde bedrag van Student Jobber is een resultaat uit overige werkzaamheden, dat je opgeeft bij je inkomstenbelasting. Er is verder geen administratief werk nodig.

In de commissie percentages zijn we heel transparant, vaste schalen met vaste percentages. Voer je vaker opdrachten uit en ontvang je goede recensies?
Dan ontvang je korting op je commissie!

Klik hier voor meer informatie over de commissie.