Vul zoveel mogelijk informatie in over jezelf, zo krijgt de opdrachtgever een duidelijk beeld over de persoon met wie ze in zee gaan. 
Sommige informatie is zelfs verplicht voordat je kan bieden op een opdracht of uitbetaald kan krijgen.

Bekijk de profielmeter om te kijken hoe compleet jouw profiel is.

Door je profiel zo volledig mogelijk in te vullen is er een grotere kans dat bedrijven jou kiezen als studenten. Het laagste bod is namelijk geen garantie voor de opdracht.

Bedrijven kiezen studenten aan de hand van het geboden bedrag én het portfolio. Zorg dus dat je profiel compleet is voor de meeste opdrachten.

Bekijk de profielmeter om te kijken hoe compleet jouw profiel is.

Als studenten een ID-check hebben uitgevoerd worden studenten nadat hun bod geaccepteerd is 30% aanbetaald. Op deze eerste 30% wordt ook de platform fee ingehouden. Nadat de opdrachtgever heeft aangegeven dat de opdracht voltooid is wordt de rest van het geboden bedrag uitbetaald.

Als er geen ID-check uitgevoerd is krijgen studenten uitbetaald ná uitvoering van de opdracht.

Zodra een bod geaccepteerd wordt is er tussen beide partijen (opdrachtgever en student) een bindende overeenkomst aangegaan. Hierna heeft de opdrachtgever een betaalplicht en de student een leveringsplicht.

Mocht het zo zijn dat de student onverhoopt niet aan zijn of haar verplichtingen kan doen, dan wordt het geacht dat het aanbetaalde bedrag terug betaald wordt. De platform fee wordt in dat geval verhaald op de student. De opdrachtgever krijgt in dat geval het volledig betaalde bedrag terug gestort.

Als de opdrachtgever het uitvoeren van de opdracht onmogelijk maakt wordt de platform fee verhaald op de opdrachtgever. Het volledige (vooruit betaalde) bedrag wordt gerestitueerd aan de opdrachtgever.

Meer informatie in de algemene voorwaarden.

Als beloning voor het uitstekend geleverde werk wordt er na het behalen van 10 4+ sterren reviews als student, het commissiepercentage voor freelancers verlaagd met:

  • -5% tot €100
  • -3% van €100 tot €250
  • -1% vanaf €250

Ja dat kan! Met of zonder KvK-inschrijving kun je als student aan de slag bij Student Jobber!
Kijk voor meer informatie hier.

Om als freelancer opdrachten uit te voeren bij Student Jobber hoef je geen student te zijn (geweest). Je kan in plaats van een opleiding alleen specialiteiten en/of werkervaring aangeven in je profiel. Houd er rekening mee dat je relevante informatie in je profiel en portfolio invult voor de opdrachtgevers.

Je kan als ZZP’er met een KvK-inschrijving opdrachten plaatsen en uitvoeren. Hiervoor heb je wel twee aparte accounts nodig. Een opdrachtgevers account en een studenten account.

Het is alleen mogelijk om opdrachten uit te voeren met een Nederlandse nationaliteit, omdat je bij de Nederlandse belastingdienst je resultaat uit overige werkzaamheden moet kunnen aangeven.

It is unfortunately not possible to register at Student Jobber with a non-dutch nationality. The freelancer need to have a dutch nationality in order to meet the dutch tax requirements.