Door Harm Steenwijk | 1 december 2019 | 0 Reacties

Moet ik mezelf inschrijven bij de KvK?

Bij Student Jobber is het mogelijk om als freelancer aan de slag te gaan zónder KvK-inschrijving. Dat brengt studenten de unieke kans om geleerde kennis direct te verkopen. Als je op lange termijn meerdere opdrachten wil uitvoeren en jezelf nog meer wil ontwikkelen, is het aan te raden je wél in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel geeft je als ondernemer namelijk talloze voordelen. Je kan, naast dat je opdrachten uitvoert via Student Jobber, aan de slag bij andere bedrijven. Als een echte ZZP’er dus. Je maakt zelf facturen, leert over ondernemerschap en betaalt hoogstwaarschijnlijk minder belasting.

Via de IB47 regeling worden je gemaakte netto inkomsten via Student Jobber opgeteld bij je jaarlijkse inkomen. Waar je inkomsten belasting (IB) over betaald.
Als je werkt vanuit een onderneming, met KvK-inschrijving, kun je meerdere aftrekposten gebruiken om zo je winst te drukken maar tegelijkertijd je bedrijf te laten groeien.

Ja, je betaald €50 inschrijfgeld en ja, je moet een administratie bij houden.
Maar als gedreven ondernemer ben je altijd bezig met het zien en benutten van kansen en het afwegen van risico’s, €50 inschrijfgeld en een administratie mogen je niet tegenhouden.

En doet dat het wel? Begin dan lekker als freelancer zonder KvK-inschrijving bij Student Jobber. Denk je dat het ondernemen wat voor jou is? Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel!

Klik hier voor meer informatie over inschrijven bij de Kamer van Koophandel.