Door Stan | 9 oktober 2019 | 0 Reacties

Hoe werk je samen met studenten?

Het vernieuwen van je product of dienst of het zoeken van nieuwe afzetmarkten kost veel tijd. Daarbij kan een student je een gedeelte van het werk uit handen nemen. Denk aan het uitvoeren van (markt)onderzoek, het maken van een ontwerp of het uitvoeren van berekeningen. Je kunt een student van een hogeschool inhuren voor een stage of afstudeeropdracht van enkele weken of maanden. Hij pakt gericht een ‘klus’ voor je op en je haalt op deze manier nieuwe kennis en verfrissende ideeën in huis.

Als je aan de slag wilt met een student moet je een plan maken. Bedenk goed wat je écht zou willen weten en formuleer dit in een vraag. Een goede vraag sluit aan bij de uitdaging waar jouw bedrijf voor staat. Met het antwoord op die vraag kun je verder met de ontwikkeling van product of dienst of de groei van jouw bedrijf.

Formuleer duidelijk de eisen aan de opdracht én aan de student. De student begrijpt dan wat je van hem verwacht. Jij als ondernemer krijgt duidelijke antwoorden die je in jouw bedrijf kunt toepassen.

In elk studiejaar kunnen studenten opdrachten voor bedrijven uitvoeren. Bedenk dus hoe veel ervaring nodig is voor jouw opdracht. Misschien kan een groep tweedejaars studenten al een goede oplossing voor jouw vraagstuk opleveren. Het kan ook zijn dat een afstudeerstage meer past bij jouw vraag.

Bron: www.kvk.nl